Introductie | Objecten | Ateliers | Voorwaarden | De Franse Ardennen | Nieuwsbrief | Contact
m
Mijn werkwijze als u via mij een huis koopt, of als u zelf een huis heeft gevonden.

1. Als u uw huis via mij koopt:
Als u uw huis via mij koopt, regel ik voor u allerlei zaken die door u vanuit Nederland lastig te doen zijn. De omgang met de Franse overheden, diensten en bedrijven op het 'platteland' kennen hun eigen specifieke kanten en de zaken lopen soms moeizaam, in het bijzonder als u in uw Frans niet zo zeker bent. Denk eens aan zaken die aan u gevraagd worden door de notaris of makelaar, of die elke koper moet regelen zoals het afsluiten van een opstal- en inboedelverzekering, het op eigen naam zetten van water en elektra, vergunningen aanvragen voor aanpassingen aan de woning, en dan nog allerlei andere kwesties, bijvoorbeeld extra grond bij een buurman kopen, een terras bij het huis aanleggen, een deur, dakkapel of raam op een gewenste plek laten maken, telefoon en/of internet aan huis krijgen, etc. Voor veel van deze zaken moet men steeds met een andere instelling communiceren en dat kost u veel tijd en soms zenuwen. Dat hoeft u echter niet als de koop van het huis via mij gaat.

De bemiddelingskosten als u uw huis via mij koopt:
Het bemiddelingstarief is 3% over de verkoopprijs met een minimum van € 3000,- (ex. BTW) op basis van “no cure no pay”, tot aan het tekenen van het voorlopige koopcontract. Tekent u het voorlopige koopcontract dan betaalt u 10% van de bemiddelingskosten. Voor het tekenen van de definitieve acte betaalt u 90%. Deze voorwaarden gelden ook als u via een door mij opgegeven relatie, agent, notaris tot koop komt.

In bovenstaand honorarium zijn de volgende diensten inbegrepen:
a- Als uw bod geaccepteerd is, bespreken we de eventuele ontbindende voorwaarden welke in het voorlopig koopcontract moeten komen: het kan zijn dat u aanvullend technisch onderzoek wenst door een deskundige, of een prijsopgave van een Franse dakdekker (ook de aanvraag van vergunning voor nieuwbouw, aanbouw of vergunningen voor het plaatsen van ramen en deuren waar zij niet zijn kan ik op mij nemen. Neem over de voorwaarden contact op).
b- Als de notaris een voorlopig koopcontract (compromis) maakt, verzend ik u dit document samen met de technische rapporten (lood, asbest, energieverbruik, conditie elektra /gas) per e-mail en we nemen per telefoon alles door.
c- Assistentie tijdens het tekenen het compromis bij de notaris (als u geen tijd heeft om naar Frankrijk te komen kunt u een volmacht afgeven).
d- Aanvraag van een bankrekening (voor de automatische afrekening van de nutsvoorzieningen en van een opstal- en inboedelverzekering.
e- De dag van de definitieve overdracht (meestal 2 maanden na het tekenen van het compromis) bezoeken we gemeenschappelijk het pand voor de oplevering. Eventuele niet nagekomen afspraken regelen we daarna bij de notaris.
f- assistentie bij het op naam zetten van de abonnementen voor water, elektra, telefoon en internet.2. Als u een huis wilt kopen dat u zelf heeft gevonden:
Ook in dit geval kunt u mij de bovengenoemde zaken overdragen.
Bij een standaardaankoop zijn de kosten vanaf 750 euro (ex BTW).
De uitvoering is administratief. Ik kan u dus assisteren ongeacht de plaats in Frankrijk.Web Design and Content Management System by Enformation
Copyright © 2018 Ardennen Goed